Endodontie dentara

Tehnologia de ultima generatie, dar si traditia in domeniu, permit specialistilor nostri sa va ofere tratamente endodontice la cele mai inalte standarde.
  Atunci cand caria dentara avanseaza, este afectata pulpa dentara si solutia de tratament este extirparea si inlocuirea ei cu un material dentar pentru ca infectia sa nu atinga si tesutul de sustinere din jurul dintelui.
  Alegand tratamentul endodontic, alegeti pastrarea dintilor naturali ca fundatie sanatoasa, pentru o dantura functionala de lunga durata.
Tratamentul endodontic reprezinta cheia succesului intr-o restaurare protetica sau odontala, se poate desfasura pe parcursul a mai multor sedinte de tratament:
-curatarea canalelor radiculare (pe toata lungimea lor) de resturile organice si anorganice (care se pot altera);
-prepararea si conformarea mecanica sau rotativa a canalelor radiculare;
-sterilizarea si obturarea – adica izolarea partii sterile (osul – suportul in care sunt implantati dintii) de partea nesterila (reprezentata de saliva si mediul bucal).
De unde stiu ca am nevoie de un tratament?
-durere spontana si care nu trece rapid.
-durere la masticatie sau la strangerea dintelui.
 Aceste dureri sunt principalul simptom al afectiunilor pulpei dentare (nervului dentar) care, netratate la timp se pot complica cu afectiuni la nivelul osului alveolar sau cu dureri intense, violente, dureri nocturne.
In timpul tratamentului endodontic, dupa administrarea anesteziei locale, dintele este izolat de cavitatea bucala cu ajutorul unei folii de latex de unica folosinta, diga dentara, care previne patrunderea salivei. Tratamentul endodontic este efectuat in una sau doua sedinte si presupune urmatoarele etape clinice:
-stomatologul specializat in „endodontie” analizeaza pacientul si radiografia dintelui. Acestea il ajut sa stabileasca un diagnostic si un plan de tratament personalizat. Urmeaza efectuarea anesteziei precum si aplicarea unei „digi” care mentine dintele „curat” (fara saliva).
-Urmeaza formarea unei deschideri mici in coroana dentara. Se folosesc instrumente de dimensiuni foarte mici pentru a curata camera pulpara.
-Dupa spalarea si curatarea cavitatii, medicul umple spatiul creat cu un material ce are rolul de a inchide canalele radiculare. Cel mai des, se aplica o coroana provizorie.
-Dupa ultima vizita la medicul specializat in „endodontie”, va reintoarceti la medicul stomatolog care va aplica o coroana definitiva.
Daca dintele nu are o structura osoasa favorabila sa ramana in pozitie, dentistul va aplica o tija de suport a dintelui pentru a-i da rezistenta si suport in timp.

.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.